Îmi spui că sunt frumoasă



    Îmi spui că sunt frumoasă când ies grăbită din casă, cât pe ce să pierd taxiul pe care l-am chemat tocmai pentru că nu aveam șanse să mai ajung la întâlnire luând metroul.
    Îmi spui că sunt frumoasă când mă trezesc dimineața cu ochii cârpiți de somn și gemând că mai vreau să dorm puțin, deși copilul deja mișună prin pat pe lângă mine și trage de tot ce poate prinde.
    Îmi spui că sunt frumoasă când mă chircesc într-un colț, zbătându-mă în ghearele unei migrene care mă chinuie de 2 zile.
    Îmi spui că sunt frumoasă când o iau în brațe pe fata noastră, care ne zâmbește fericită că a reușit să descopere încă un lucru mic despre lumea noastră mare.  
    Îmi spui că sunt frumoasă când stau îmbufnată că lucrurile nu se întâmplă așa cum mi-aș dori eu.
    Îmi spui că sunt frumoasă când stăm și lenevim amândoi pe un cearceaf întins la malul mării. Și când eu mă strâmb că apa e prea rece și prea udă.

    Îmi spui că sunt frumoasă când vin de la salon, după ce am stat acolo jumătate de zi, iar tu ai alergat cu copilul prin parc.
    Îmi spui că sunt frumoasă când eu mă stâmb la chipul pe care îl văd în oglindă.

    Îmi spui că sunt frumoasă în fiecare zi.
    Îmi spui că sunt frumoasă și nu știu să te cred. Nu am învățat cum să cred.

    Dar te aud, dragul meu. Și te rog să rămâi lângă mine și să-mi spui în continuare că sunt frumoasă. Și cine știe? Poate când voi avea 82 de ani și pielea-mi va fi ca o coală de hârtie pe care ai mototolit-o bine de tot în palmă, când vederea-mi va slăbi și voi veni către tine ghidându-mă mai degrabă după vocea ta puternică, când pașii mei vor deveni mici și nesiguri, când nu voi mai fi capabilă să-ți reproduc discuțiile vecinilor – atunci să vii, dragul meu, să-mi pornești aparatul auditiv și să-mi spui că sunt frumoasă. Pentru că vor fi șanse mari să te cred. Și pentru că va fi singurul lucru pe care chiar va merita să-l aud.
     Până atunci, nu uita să-mi spui că sunt frumoasă în fiecare zi!

Sursa foto: http://imgkid.com/love-coffee-wallpaper-hd.shtml

Comentarii